web
U bent offline. Dit is een alleen-lezen versie van de pagina.
close

Rekentechniek bij inbreng bv

Kosten voor je klanten grotendeels terugverdienen? Bij de omzetting van een ib-onderneming in een bv-structuur komt een belangrijk stuk rekentechniek kijken.

Zo krijg je te maken met diverse aandachtspunten en valkuilen bij het opstellen van de inbrengbalansen.

 

Deze training is bijzonder praktisch van insteek. 

Samen kijken we hoe een ib-onderneming kan worden omgezet in een goede bv-structuur en gaan we in op de diverse voorwaarden die gesteld worden aan een geruisloze omzetting of een ruisende inbreng. 

Daarbij besteden we aandacht aan de cijfermatige kant (de inbrengberekeningen), de verplichtingen richting de fiscus (verzoekschriften) en aan de aansturing van de notaris. 

 

Aan de hand van balansen en een casus verduidelijken we wat de valkuilen zijn en waar de kansen liggen. 

 

Onderwerpen

 • Afweging wel of geen bv (juridisch en fiscaal) ook aan de hand van een bv-ja/bv-nee rekenmodel 

 • Voorperioden en terugwerkende kracht bij inbreng in een bv

 • Ruisende en geruisloze inbreng van een eenmanszaak in een holding en hoe werken beide varianten (elke variant toegelicht met een excel rekenmodel met voorbeelden van inbrengberekeningen) 

 • De voorwaarden en bepalingen van het bedingen van een stakingslijfrente bij de eigen bv (holding) en wat zijn de advieskansen bij lijfrenten (soorten, tax-planning) • Wat zijn de maximale crediteringsmogelijkheden, wanneer dient agio te    worden bedongen en wanneer kan agio worden terugbetaald? 

 • Hoe om te gaan met de inbreng van vastgoed

 • De oprichtingsprocedures van bv’s en de aandachtspunten bij het beoordelen van de notariële oprichtings- en inbrengakten


NOAB-leden: €240,00 excl. btw

Niet-leden: €300,00 excl. btw