Deze tweedaagse verdiepingscursus is een vervolg op de training “Van salarisadministrateur naar beloningsadviseur (basis)”. Afhankelijk van de ervaring en deskundigheid van betrokkene kan het daarom wenselijk zijn om eerst de basistraining te volgen alvorens aan deze verdieping deel te nemen.
De toenemende complexiteit in wet- en regelgeving op ons vakgebied biedt volop kansen en mogelijkheden qua dienstverlening. De ondernemende klant wil zich toeleggen op de business en niet te veel bezig zijn met arbeidsrecht, loonheffingen en sociale zekerheid. Dit wordt graag overgelaten aan een specialist die de ondernemer op correcte en prettige wijze begeleidt en adviseert in deze complexe materie. Werk aan de winkel dus voor de beloningsadviseur.
Tijdens deze training brengen we je in twee dagen bij hoe je in de praktijk kansen en bedreigingen kunt herkennen en deze op juiste wijze als advies onder de aandacht van de klant kunt brengen. Hoe je middels het toepassen van wet- en regelgeving de juiste adviezen kunt geven. Hoe je qua kennis en vakbekwaamheid een gewaardeerde sparringpartner bent voor collega’s en klanten.
Tijdens deze training komende onderstaande onderwerpen aan bod:
• Verdieping en actualisering van de kennis m.b.t. wet- en regelgeving
• Hoe houdt je de status van voor de klant(en) relevante wet- en regelgeving bij
• Van welke vakinhoudelijke (digitale) informatiebronnen kun je gebruik maken
• Welke sectorcode, pensioenfonds of CAO is eventueel van toepassing
• Een klantvraag en/of advies opbouwen vanuit relevante wet- en regelgeving
• Het in een advies kunnen benoemen van alternatieven en risico‘s
• Adviesopdrachten oefenen aan de hand van praktische casuïstiek
Tijdens deze training wordt interactie op prijs gesteld en wordt de theorie ondersteund met voorbeelden uit de praktijk.
Als verplichte boeken (circa € 230,-) bij voorkeur de meest recente editie van:
• Nextens Loonalmanak
• De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
• Arbeidswetgeving
De verplichte boeken dienen door de deelnemer zelf te worden aangeschaft.
Tijdens de cursus wordt er gezorgd voor eten en drinken. Eventuele allergieën en dieetwensen worden in acht genomen, mits deze vooraf zijn doorgegeven.